Våra behandlingar

Våra övriga behandlingar

Hos oss i Göteborg har du tillgång till ett brett utbud av skönhetsbehandlingar. Utöver kosmetisk pigmentering utför vi olika sorters injektionsbehandlingar som botox och fillers för både ansikte och kropp, såväl som nålfria ansiktsbehandlingar med cosmeceutiska produkter.

Fillers eller botox?

För den som av olika anledningar inte vill genomgå operation hos plastikkirurg är olika typer av injektionsbehandlingar ett odramatiskt och förhållandevis smärtfritt alternativ. Botoxinjektioner innehåller ämnet botulinumtoxin som har muskelavslappnande inverkan och injiceras i en muskel för att tillfälligt förlama den. Detta leder till att framträdande och oönskade rynkor som till exempel bekymmersrynkan mellan ögonbrynen försvagas och syns avsevärt mindre.

Fillers är ett annat enkelt och effektivt alternativ. Injektioner med fillers används för att tillföra volym och därigenom fylla ut olika områden, främst i ansiktet, ofta kring och på läppar och kinder. Både fillers och botoxinjektioner är enkla ingrepp som kan göra tydlig skillnad och ge dig ett piggare och mer ungdomligt utseende.

Fillers

Fillers är ett enkelt och relativt smärtfritt sätt att åstadkomma ett föryngrat utseende. Materialet som injiceras består av det kroppsegna och naturliga ämnet hyaluronsyra. Kroppens naturliga produktion av hyaluronsyra avtar med åren, vilket bland annat leder till att hudens elasticitet minskar. Detta bidrar i sin tur till att rynkor och linjer uppstår och fördjupas allteftersom huden blir mindre spänstig. Till skillnad från botox har en filler ingen inverkan på musklernas rörlighet. Istället reducerar den linjer och veck genom att fylla ut området med volym underifrån, så att huden lyfts och blir slätare. Eftersom hyaluronsyra är en naturlig produkt och ingreppet så pass litet är biverkningar och besvär mycket ovanliga.

ögon permanent makeup göteborg

Behandlingsområden för fillers

 • Injektioner med fillers är en populär typ av behandling, bland annat för att:
 • Föryngra huden och reducera rynkor
 • Släta ut djupa nasolabialveck (de horisontella vecken som går från näsa till mungipor)
 • Återskapa förlorad volym vid kindben
 • Förstärka käklinjen
 • Definiera hakan
 • Förstora läppar eller åstadkomma tydligare läppkontur
 • Korrigera näsan

En behandling går till så här:

Området som ska behandlas rengörs och tvättas noggrant av. Fillern injiceras i området genom en mycket tunn nål. Detta är inte påfallande smärtsamt, men det kan sticka till och spänna. Resultatet är omedelbart synligt - fillern lyfter rynkan och slätar ut den.

Injektioner i och omkring läpparna kan det kännas något mer, eftersom huden är tunn och känslig. Skönhetskliniken erbjuder lokalbedövning för att din behandling ska kännas så behaglig som möjligt.

Efter behandlingen

Vid behandling med fillers kan viss rodnad och svullnad uppstå. Den brukar försvinna efter tre till fyra dagar, men behandlingsområdet kan kännas lite ömt i upp till en vecka. Det slutgiltiga resultatet ser du efter omkring en vecka.

Botox

Om du upplever specifika rynkor eller linjer i ditt ansikte som besvärande kan botox vara rätt lösning för dig. Ansiktet har en stor mängd muskler som du använder vare sig du vill eller inte. Varje gång du ler eller skrattar, rynkar pannan eller kisar mot solen drar dina ansiktsmuskler ihop sig, vilket för med sig att rynkor och veck uppstår över tid. Med åren som går förlorar huden sin spänst, och vecken blir kvar i ansiktet även när musklerna slappnar av. Det är förstås en naturlig del av åldrandet. Många tycker att rynkor och veck är både vackra och ger ett ansikte sin särprägling och charm. Det finns dock rynkor som man kan vantrivas med, oavsett vad andra tycker. Ett vanligt exempel är “bekymmersrynkan” mellan ögonbrynen som kan göra att du ser sur och bekymrad ut trots att du inte alls är det. Har du den typen av rynkor, och upplever dem som störande, kan en injektion med botox vara en smidig och odramatisk lösning för dig.

Kroppsfillers

Även andra delar av kroppen går att fylla ut med fillers. Celluliter och så kallade hip dips är vanligt förekommande upplevda problemområden som många önskar åtgärda utan att behöva genomgå större ingrepp hos plastikkirurg. Även områden som rumpa och vader går att ge mer volym och ett tydligt lyft med hjälp av fillers för kroppen. Storleken på partiklarna som används i kroppsfiller är större än de som används i ansiktet, vilket gör gelén tjockare, mer beständig och lämplig för större områden.

Med fillers slipper du eventuella besvär efter operation, ärrbildning och längre konvalescens, vilket är en av många anledningar till att behandling med kroppsfillers blir mer och mer vanligt bland både kvinnor och män som önskar korrigera eller bara framhäva delar av sin kropp.

Skönhetsbehandlingar

Vi utför effektiva skönhetsbehandlingar för både kropp och ansikte. I vårt utbud ingår bland annat dessa behandlingar:

 • Resultatinriktad hudvård
  Vi arbetar med Is Clinical - en exklusiv hudvårdslinje i kategorin cosmeceuticals. Produkterna är utvecklade av det amerikanska företaget Innovative skincare och har blivit mycket populära på grund av sina märkbara resultat. Produkterna i sortimentet baseras på rena botaniska ingredienserna av högsta kvalitet och är kliniskt dokumenterade både vad gäller verkningssätt och säkerhet.
 • Fettreduktion med injektion
  Lipolysering Vid dessa behandlingar använder vi injektioner med produkterna Desoface och Desobody som består av gallsyra. Ämnet destabiliserar fettcellens membran och förstör dess struktur, vilket leder till fettreduktion. Behandlingen utförs med lokalbedövning och lämpar sig väl för personer med lätt övervikt eller lokala fettdepåer som är svåra att rå på med enbart diet och motion, på områden som haka och hals, buk, överarmar, rygg, lår och knän.
 • Ultra V trådlyft
  Ultra V trådlyft är en behandling som lyfter, stramar åt och ökar hudens elasticitet. Behandlingsformen har på kort tid blivit en ledande metod för hudföryngring. Resultaten är mycket goda och ingreppet innebär vare sig narkos, intensiv smärta eller lång återhämtning. Behandlingsmetoden är väl beprövad och utförs av legitimerad sjuksköterska och läkare.
 • Microneedling Bevaro
  Microneedling är en en nålbehandling vid vilken ett antal nålar sitter ihop och åstadkommer mikroskopiska hål i huden. Genom de små punkteringarna förs aktiva substanser som förbättrar hudstrukturen in i huden. Behandlingen bidrar till reducering av fina linjer och får kroppens egna naturliga processer att påbörja en läkningsprocess. Detta gör den mycket effektiv för problem som akneärr, hudbristningar, rökrynkor kring munnen och linjer runt ögon.
 • Plasma pen
  Bevaro Plasma pen är en icke kirurgisk behandling för hudföryngring. Plasma pen fungerar med hjälp av plasmaimpulser som består av molekyler och syre. Plasmaljus uppstår en knapp millimeter från hudytan, där den reagerar på hudens fukt. Genom att placera punkterna i ett specifikt mönster sker en åtstramning av huden.
 • PRX - T33
  PRX - T33 är en revolutionerande och nålfri form av biovitalisering. Den är en anti-agebehandling som passar alla hudtyper - återhämtningstiden är kort och innebär inga sociala begränsningar.

Fettfrysning

Cryo T-Shock är en innovativ medicinteknisk maskin som utför fettreducerande behandlingar, cellulitutjämning, rynkborttagning och uppstramande av lös hud. Metoden bygger på så kallad termisk chock - behandlingen växlar mellan hypertermi (värme) och kryoterapi (kyla) på ett tempererat och kontrollerat sätt. Behandlingen påskyndar all cellaktivitet och har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att avlägsna fettdepåer lokalt.

Långverkande filler

Som tidigare nämnt är det vanligaste behandlingsmaterialet för att fylla ut rynkor idag medel som består av hyaluronsyra, till exempel Restylane eller Juvederm.

Det finns fillers med längre varaktighet än hyaluronsyra. Anledningen till att de inte används frekvent är att de inte är fullt så säkra som de vanligaste produkterna. Sedan relativt nyligen finns dock en ny typ av filler på den svenska marknaden. För de flesta användare varar resultatet i minst ett år, ibland betydligt längre. Produkten heter RadiesseTM och är en volymökande filler för korrigering av rynkor och förbättring av volym och konturer.

Behandling med Radiesse skiljer sig i stort inte från behandling med hyaluronsyra. Precis som med andra fillers kan användaren uppleva viss svullnad, ömhet, klåda, rodnad och ibland en blånad vid själva sticket. Dessa symtom är ofarliga och försvinner oftast efter ett par dagar.

Brett utbud av skönhetsbehandlingar